Kategori Adı Giriniz
Sevdiğim Fotoğraflar
Gitmek İstediğim Yerler
Benim Tarzım
Okumak İstediklerim
İzlediklerim
Gezdiğim Yerler
Sanat
Eğitim
Haber
Makale yazısı
Şiir
bilim adamları Space Art
Space Artist Ahmet Nuray Sanat
Pedagoji Eğitimi
Kürt Kapanı Açılımı
HEYKELTRAŞ AHMET NURAY - BEKİLLİ KÜLTÜR SANAT
BEKİLLİ RESİMLERİ - DÜŞÜNCE GÜCÜ - DÜŞÜNCE GURUBU
Nazar Boncuğu Resimleri
KUANTUM RESİMLERİ
Blog Dünyası Resimleri
BLOG KARDEŞLİĞİ RESİMLERİ
BLOG KARDEŞLİĞİ BLOG DÜNYASI RESİMLERİ
KUANTUM DÜŞÜNCE Ahmet Nuray Resimleri
Sevgi Şiir Resimleri
İlham Dediğimiz Resimler
KUANTUM DÜŞÜNCE RESİMLERİ
KEDİ KEDİCİK KEDİLER RESİMLERİ
DENİZ MÜCEVHERİ RESİMLERİ
Mustafa Kemal Atatürk Şiir Resimleri
Sanat İlginç İcatlar Resimleri
Sanatın Pedagoji Katkıları
Çocuk eğitimi diye bilinir pedagoji. Oysa 7’den 70’e insan eğitimini kapsar. Uygulamada zeka seviyesinin renklendirilmesiyle başlar, var olan yeteneklerin gelişmesiyle ana tema olarak kendini tanıyıp eksiklikleri giderebilmek için zemin hazırlayarak özgüvenini arttırır.
İlginç İcatlar Resimleri
Özellikle sanatın yaratıcı gücünü pedagojide uygulamalı bir biçimde gerçekleştirdim. Amerika’dan sonra İsviçre’de de bu tekniği uygulamak için zemin buldum. İsviçre’de birçok defa uyguladığım sanatsal eğitimle küçük beyinlerin kendilerini nasıl geliştirdiklerini herkese kanıtlama imkanım oldu. Üstün zekalı, görme engelli ya da yetersiz görülen çocuklarla birlikte sanatın birleştirici tarafını gösterdi. Birlikte eser ürettiler. Eserlerin altında isimleri ve imzaları vardı. Yapılan tüm eserler karışık olarak Lozan Müzesi’nde sergilendiğinde, eserlerin hangi çocuk grupları tarafından yapıldığı açıklanmadı. Uzmanların izlediği sergi, binlerce eserden oluşuyordu. On binlerce izleyici de geldi, gördü ve inceledi. Hangi eseri üstün zekalı çocuğun, hangi eseri görme özürlü çocuğun, hangi eseri spastik çocuğun yaptığını ayırt edemediler. Böylece sanatın gücünün ne denli önemli olduğunu Amerika’daki gibi İsviçre’de de kanıtlamıştım.
Akademik Sanat Resimleri
Beyin fonksiyonları değişik frekanslarda çalışmasına rağmen sanat, her beynin datasına eşit biçimde yansıyordu. Az veya çok sanat konusuna ilgi duyan sanatseverler, bunun farkına varabilirler. Sanatın insan zekasına pozitif katkıları var mıdır? Varsa ne kadardır? Bu sistematik faydaların oluşumu nasıl geliştirilir? Bu araştırmaya akademik boyutta bilimsel bir kanıt denilebilir mi? Bütün bu soruların cevabını tarafımdan kurulan Kuantum Düşünce Grubu adına yazılan yazılarda bulabilirsiniz. Amerika ve İsviçre’de gerçekleştirilen bu projenin bir benzerini İstanbul’da daha kapsamlı ve konunun uzmanları ile birlikte bir kez daha yapılmasını arzu ediyorum. Böyle bir projenin de elbette sponsor olacak kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmesi gerekiyor.Saygılarımla.
Ahmet Nuray https://www.ahmetnuray-sanat.com/